Ändrade planer..

Blev ingen innebandy idag, ingen kunde typ komma. Så tog Tingeling och er i väg till en åker och kämpade verkligen med att få henne lösgjord, i skritt! Kämpade mycket i höger varv då det är i den sidan hon är som "hårdast". Sen efter det red jag fram och tillbaka i en kort gata och försökte få henne att gå så rakt som möjligt med bogen och huvudet, annars är det lätt för henne att skjuta ifrån bogen och vända bort huvudet. Vi kom undertiden på en anledning till att hon har så svårt i höger varvet, det är nämligen så att min dressyr sadel, ligger snett på henne. Och det gör så att jag hamnar snett och kan inte ge henne dom hjälperna hon behöver... Så imorgon, får jag vell antagligen ta, hoppsadeln, eller rida barbacka.. Så det blev ett riktigt pass för lill tjejen..

// Elise

Ridtur i det fina! <3

Hej åh hopp idag har jag ridit i galopp.
Idag så kom jag hem typ tre, och då åt jag mellis sen stack jag ut till hästarna. Tog in Klippen och borstade av honom, sen sadlad och tränsade jag. Sen bar det av i det fina vädret upp i gatan. Först skrittade jag bara av honom lite, sen tog jag trav, och sen galopp. Han var lite stel, efetrsom han har vart van att gå på den hära isen som har börjat smälta bort.. ÄNTLIGEN!! Men iallfall var det en mysig ridtur. Kom hem och då gav sig Elise iväg med Tingeling. Och sen så mockade jag. Så det har vart en bra ridefetrmiddag. Imorgon kommer mormor och passar oss i två dagar ( Mamma och Pappa åker iväg). Ska nog köra lite böj övningar på Klippen då och ställa honom. Får se om jag kan ut och gå en lång runda med Molyy och Bessy. Det finns inte så mkt mer att säga, såååå Hejdååå! :) <3 ;)

Är våren äntligen på väg hit?

Som sagt är våren kanske på väg hit endån? Är så taggad inför våren. Särskilt nu när det vart is tiden i 100 år!

Men som sagt sitter i bussen på väg hem nu! Skolan flöt på idag.. Som vanligt alltså.

Får se om jag ska rida idag, har innebandy vid 5 så vet inte om jag hinner men ska försöka, ni får ju veta i vilket fall som helst... Men i och för sig så hinner man ju med en liten ridtur i det soliga vädret!

//Elise

On my way home..

Nu är jag på väg hem, från skolan! Otroligt trög dag.. Men ska ta tag i denna tröga dag å gå ut till stallet på direkten, när jag kommer hem har jag bestämt å rida eller longera, kanske både och ? Får se. Vill i alla fall få något gjort. :)


//Elise

Min utsikt från bussen:

Bomövning!

Det gäller att lära sig att kontrollera hästens galopp i hoppning. En superövning för att få koll på registret är den här bomövningen. Extra bra är att hästarna tycker att den är superkul (liksom människorna, kan Hippsons testryttare intyga). Ett annat plus är att ryttaren måste lära sig att använda hjälperna aktivt. E-G Haking, B-tränare i hoppning, använder sig ofta av den här övningen på sina träningar. - Jag gillar den eftersom ryttaren måste planera vägen, tänka och rida med skänkeln. Och både ytter och inner skänkel måste vara aktiv. Övningen är jätterolig för hästarna och det är bra för ryttaren att ha en enkel sak att ta till för att väcka sin häst. När hästarna vet vad det är frågan om börjar de att hjälpa ryttarna, säger E-G. - Så man får lite gratis! Gör så här: Bygg: Det ska vara 7,5 meter mellan bommarnas innerkant. Bommarna ska vara ordentligt vinklade på böjt spår. Innerkanten av bommarna ska ligga på sockerbitar eller liknande. 1. Kom på tre språng mellan bommarna: Lägg bommarna på lägsta höjden. Kom i galopp. Det ska vara tre lika stora galoppsprång mellan bommarna. 2. Fyra språng: Rid därefter i en större båge mellan bommarna. Jobba med innerskänkeln för att få plats med fyra galoppsprång. - När du ska rida på fyra måste du planera vägen för att rida en större båge. Ha ställningen kvar på innertygeln men reglera balans och steglängd på ytter. Om du inte har en stadig inverkan glider ni lätt utanför sista bommen, tipsar E-G. 3. Två språng: Skär sedan av linjen så att du får plats med två galoppsprång mellan bommarna. Var noga med att ha en aktiv innerskänkel före kurvan och att vända för ytterskänkeln. När du kommit över sista bommen, håll emot med inneskänkeln så att hästen inte kastar sig inåt. - Mellan bommarna, använd ytterskänkeln för att rätta framåt. Det är precis så skänklarna ska användas om det är optimalt. Ytterskänkeln ska rätta framåt och innesrskänkeln ska forma, säger E-G. 4. Växla: Rulla sedan på i galopp och växla mellan två, tre och fyra galoppsprång.. ___________________________________________________________________________________ Super rolig och bra träning! Gjorde den här övningen en del i somras.. Markarbete är en otroligt viktig grej.. ___________________________________________________________________________________ Taget från hippson.se

Snygga ridbyxor!

Ett par dunder snygga ridbyxor från HV polo! Finns att köpa på hööks, otroligt dyra, tycker inte att priset är värt för ett par ridbyxor men men.. Dunder fina, i alla fall..
// Elise

Solnedgången !

Idag efter skolan gick jag upp och gjorde läxor, åt och sen försvann jag ut i stallet. Longerade Tingeling på en åker, i solnedgången.. Mysigt, förutom att så fort nån går förbi ska hon börja rusa och dra, stimma upp sig.. Men i alla fall så när hon lugnat ner sig igen och börjat tänka, så avslutade jag, så att vi skulle få ett bra avslut, sen blev det mys i boxen. En lyckad eftermiddag med världens bästa häst! :)

Så nu ligger jag här i sängen igen och ska kolla på ett avsnitt av pretty little liars. Japp men hade bra. Får se hur uppdateringen blir senare..

// Elise

Nu......Läxooor! ;(

Hejsan svejsan, vart ute och mockat alla boxarna med mamma. Tog också ut Bessy och Molly. Nu sak alla veckans läxor göras, har sketa mycket, JOBBIGT!!!. men i alla fall. Har bara vart i skolan idag, inte så mycket hände, eller jo fick en läxa till ja, musik...! ;( Men aja måste starta nu så vi hörs ikväll eller nått.! :) // Clara!

Godnatt! ;)

Tjenare, idag har egentligen inte hänt så himla mkt, har fått typ 10000000 läxor, och så har jag vart i stallet på ridskolan. Red Windi idag, min favvo häst där, så himla snäll. Tränade på att ställa och böja hästen, gick faktiskt ganska bra. Imon ska jag försöka longera Klippen efter skolan, och så blir det ju mockning, mockade ju inte idag efetrsom jag åkte vid 4 till stallet, och sen så kom jag inte hem förns lite över 8. Efter att ha kommit hem från skolan idag, så fick jag jaga häst, Molly den lilla rackarn hade hoppat över staketet ( Som är el på, men går typ inte ut någon el! ), och rev ner hela det. Så jag lade det också. Så hon fick gå in i boxen sen. Men aja har inte så mycket att prata om egentligen, bara lite som har hänt och så, jag ska nog gå och läsa läxan nu. ;( Godnatt // Clara :D

Hejsan!

Jo idag var det ju måndag igen! Flöt på, som vanligt... Nu i eftermiddag har jag och världens bästa lillebror som ville hjälpa mig vart ute i stallet och mockat och släppt in alla hästar. Senare ikväll ska jag gå ut och ta en riktig genom borst från topp till tå på Tingeling. Men iaf nu sitter jag och min lillebror och kollar på film, sen ska vi ut en sväng med hundarna, sen ska vi ta fram lite fika och sätta oss och kolla på farmen och familjen annorlunda, mysfaktor på det! Men hoppas ni har fått en lika bra start på veckan som jag har fått kram!
//Elise

Sverige!

En snygg outfit jag hade velat ha ute på tävlingsbanan! //Elise

Ridning! :)

Imon är det ridning på ridskolan. Har inte vart där på typ 3 veckor, vart sjuk och haft stallet här hemma. Det ska bli gött att träffa stallkompisarna igen. Sen är det ju skola och mockning. Kanske ska man ta en barbacka tur ?. Ush det är ett sånt skit väder, så det inte är klokt. Man kan ju knappt rida nånstans, det är ju bara halt! Har borstat av Klippen och Molly, och mockat. Har även samlat upp lite spillhö och sånt. Kanske kommer en bild på hästarna imon, får se. Måste rusa// Clara!

Barbacka tur i det kalla.

Igår kväll så red jag och Tingeling ut barbacka. Det var oerhört kallt, och halt! Men roligt vart det!

Nu ska jag passa på att kolla på ponnyakuten, sen ska jag ut och ge kvällsfodran ut i stallet.

(Bilden är inte från igår men den är på Tingeling )

// Elise

Välkommen till denna blogg! :)

 Hejsan svejsan, gott folk. Vi är de två häst systrarna. Den hära bloggen kommer handla om livet i stallet. Och andra roliga grejer som har med hästar och göra. Vi älskar och rida och att ta hand om hästar och djur. Vi kommer lägga upp bilder och eventuellt filmklipp på när vi rider elr gör nått roligt. Som ni ser på kategori listan så står det faktiskt " Hästmode", ja, vi hade tänkt att när det tex är vår så kommer det kanske upp en bild på fina färger på shabrak, lindor, benskydd, grimmor/grimskaft och andra skojiga häst grejer, osv med andra årstider och de nya häst modet :) :D. Vi hoppas att ni kommer att gilla att läsa denna blogg och kanske får några roliga tips. Ni får gärna kommentera och gilla våran blogg. :) // Med varma och goa handslag horsesystrarna.blogg.se

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0